HOME > PARTICULIER > AUTOVERZEKERING

Autoverzekering

Stel, u veroorzaakt een ongeluk met uw auto of motor. De andere partij heeft schade. Daarvoor bent u aansprakelijk. Met de Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM-verzekering) bent u verzekerd voor de financiële gevolgen hiervan. De WAM-verzekering is wettelijk verplicht als u een motorrijtuig bezit. Zonder deze verzekering bent u strafbaar. Het maakt niet uit of uw motorrijtuig achter slot en grendel in de garage staat.

 

Welke risico’s dekt een motorrijtuigverzekering?

Een WAM-verzekering dekt de financiële gevolgen van de aansprakelijkheidvan u voor schade veroorzaakt met een motorrijtuig. Een schadeclaim kan hoog oplopen en is vaak vele malen hoger dan de premie die u betaalt voor de verzekering.

Bij Materiële schadegaat het om blikschade of kapotte spullen. Bij  letselschade

Zijn er doden of gewonden in het spel? Het is dan erg belangrijk dat de schade zorgvuldig wordt afgehandeld. Het kan gaan om gevoelige en ingewikkelde situaties. Hierdoor kunnen de schadebehandeling en -vergoeding langer duren.

 

Uw eigen motorrijtuig

Met de WAM-verzekering bent u niet verzekerd voor schade aan uw eigen motorrijtuig. Hiervoor zijn de beperkte cascoverzekering en de volledig cascoverzekering. Deze verzekeringen kunt u naast de verplichte WAM-verzekering afsluiten.

Beperkte cascoverzekering

Met de beperkte cascoverzekering is uw motorrijtuig verzekerd voor schade die wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, storm of bliksem. Of als uw motorrijtuig wordt gestolen.

Volledig cascoverzekering

Met de volledig cascoverzekering bent u ook verzekerd voor schade die u zelf heeft veroorzaakt aan uw motorrijtuig. U bent ook verzekerd voor alle schade die gedekt wordt door de beperkte cascoverzekering. En als iemand anders schade aan uw motorrijtuig veroorzaakt, dan bent u ook verzekerd. Bijvoorbeeld door vandalisme.

Bij beperkte en volledig cascoverzekeringen heeft u meestal een eigen risico. Ook kan het eigen risico hoger uitpakken als de bestuurder jonger is dan 24 jaar.

Ook is de dekking uit te breiden met een inzittendendekking voor de bestuurder en inzittenden.

 

Welke factoren bepalen de hoogte van de premie?

Een aantal dingen is belangrijk als de verzekeraar de premie bepaalt. De verzekeraar kijkt onder andere naar:

  • uw leeftijd;
  • kenmerken van het motorrijtuig, waaronder de prijs;
  • waar u woont (uw woongebied);
  • de dekking die u kiest;
  • het aantal kilometers dat u per jaar rijdt;
  • of u de auto, motor of brom- of snorfiets privé of zakelijk gebruikt;
  • hoeveel schadevrije jaren u heeft

Meer weten? 

Wilt u meer weten over deze verzekering? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

autoverzekering